Objavi događaj Postani član
Događanja

Zagreb petak, 23. lipnja 2023. 20:00

Koncert klasične indijske glazbe

U petak, 23. lipnja u 20h u Češkom domu u Šubićevoj 20, a u organizaciji Verbasana yoga centra, održat će se četvrti u nizu Klasični indijski koncert jednog od najvećih glazbenika današnje Indije, maestra mandoline Sugata Bhadurija.
Nakon svjetske turneje, tijekom hrvatske mini turneje, na tabli će ga pratiti Om Prakash Pandey.

O glazbenicima:

Sugato Bhaduri dolazi iz Kolkate u Indiji. Trenutno je jedan od najtraženijih mandolinista u Indiji. Glazbom se počeo baviti u vrlo ranoj dobi. Kao dječak počeo je učiti vokalnu glazbu od svog ujaka. Bitna značajka njegove glazbe je miješanje kristalno čistih tonova s ritmički zamršenim, a duboka osjećajnost i intelektualni pristup prema raga i zvučnim tehnikama su osnovne komponente njegove glazbe.

Duboko rezonantan ton njegova instrumenta, prizivajući nijanse veena, Rababa, Saroda i Sitra, dao je njegovoj glazbi zvuk najranijih izvora indijske klasične glazbe. 2001. godine bio je nagrađen prestižnom SURMANI titulom, a 2012., prestižnom Gandharva Ratna titulom.

Njegov je motto: “Mi smo zvuk. Glazba nije ništa drugo nego naštimati sebe da stvorimo prekrasan zvuk.”

Više informacija: www.sugatobhaduri.com

Om Prakash Pandey dolazi iz Indije, Varanasija. Završio je postdiplomski studij table na sveučilištu Banaras Hindu. Paralelno s formalnim obrazovanjem nastavlja proučavati svoj instrument na tradicionalan način pod vodstvom maestra Chhote Lal Misre.

Od 2003. godine, kada je preselio u Njemačku, koncertira i putuje s nekoliko poznatih indijskih glazbenika, surađuje na nekoliko world music projekata i snima glazbu za tri filma.

Za svoj instrument kaže: “Dok sviram Tablu, razgovaram sa dušama slušatelja.”

Cijena: 20 Eura.
Kontakt: info@verbasana.com

Namaste

Organizator/ica

Izabela Marić

Izabela Marić je osnivačica Verbasana yoga studija u Zagrebu, predsjednica Hrvatskog saveza za yogu, diplomirani indolog, certificirana učteljica yoge i yoga terapije RYT800 na Institutu za yogu i ayurvedu Sunce […]

Pretraži registar članova

Prijavi se na naš newsletter