Objavi događaj Postani član
Događanja

Online Saturday, 28. October 2023. 08:45

HSY Pink October – Mjesec borbe protiv raka dojke

Pozivamo vas na posebno predavanje u organizaciji Hrvatskog Saveza za Yogu (HSY), posvećen važnosti borbe protiv raka dojke. U duhu Pink October, mjeseca posvećenog podizanju svijesti o raku dojke, pripremili smo niz inspirativnih predavanja o važnosti prevencije, rane dijagnoze i podrške oboljelima.

🌸 Datum: 28.10.2023
🌸 Vrijeme: 8:45h
🌸 Lokacija: Online

Raspored Predavanja:

8:45 Uvodna riječ
9:00 dr. Iva Kirac: Rano otkrivanje je ključ: važnost samopregleda i dijagnostičkih pregleda u prevenciji raka dojke
9:30 Asja Petersen: Menocure
10:00 Tena Matolić: Tjelesna aktivnost kao važan aspekt zdravlja
10:30 Ana Kutija: Fascija i važnost tretmana ožiljka
11:00 Danijel Dubičanac: Tehnike disanja kao temelj prevencije i zdravog života
11:30 Sandra P. Pintarić: Životna energija prana, yoga i čakra sustav
12:00 Goran Delić: Yoga Nidra

O predavači_ca_ma:

dr. Iva Kirac

Specijalistica kirurške onkologije i abdominalne kirurgije koja radi u Klinici za tumore KBC Sestre Milosrdnice. Kao kirurg, Iva je stjecala iskustvo kroz obrazovanje u Pragu, Padovi, Parizu, New Yorku, Bostonu i Tokiju.

Slijedeći trend primijenjene genetike, bila je dio tima koji je osnovao Genetsko onkološko savjetovalište u Hrvatskoj- u Klinici za tumore. Dio jedinice posvećen je istraživanju heterogenosti tumora, selektivnom terapijskom odgovoru i biomarkerima krvi u raku debelog crijeva i dojke. Kroz ove aktivnosti postaje članica COST akcije i konzorcija COGENT suradnica u studiji SOCCS; trenutno je autorica 36 indeksiranih publikacija (Nature Genetics, PloSone, Surgical Endoscopy), koautorica u poglavlju knjige i kourednica udžbenika o kirurgiji.

Dio vremena volontira u Centru za umjetnost i medicinu, jedinstvenoj bolničkoj jedinici kojoj je cilj humanizirati bolničko okruženje kroz intervencije u okruženju i podržati skrb kroz umjetničke terapije.

Asja Petersen

Idejna je začetnica projekta MENOCURE, uz dvije poznate liječnice dr. Sanje Toljan, vlasnice poliklinike Orlando i dr. Martine Jerbić vlasnice poliklinike Nanna.

Začetnica je trenda vježbanja Pilates tehnike u Hrvatskoj i vlasnica je studija s najdužom tradicijom vježbanja Pilatesa kod nas. Utemeljiteljica je i predsjednica udruge Pilatesa, instruktora u Hrvatskoj te članica krovne međunarodne udruge Pilates Method Alliance.

Vlasnica je fitnes Učilišta Equilibrium. Stalna je suradnica i trenerica vodećeg i najdugovječnijeg nacionalnog sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska, pokrenutog 2012. godine s ciljem promicanja kulture zdravog i aktivnog života.

Ana Kutija

Praktičarka holističke medicine s fokusom na manualnu terapiju. Sa više od 25 godina iskustva Ana kombinira svoje stručno znanje kao medicinska sestra, sportsko-medicinski manualni terapeut, rekreacijski trener, yoga učitelj te certificirani PNEI terapeut kako bi pomogla ljudima u prevenciji i liječenju raznih zdravstvenih problema.

Ana kombinira svoje znanje iz područja yoge, terapije i sportske rekreacije kako bi pomogla ljudima poboljšati svoje zdravlje i dobrobit

Ana je također aktivna članica odbora Hrvatskog saveza za yogu te osnivačica inovativnih programa poput Wellbeing LAB.


Tena Matolić

Doktorandica i znanstvena asistentica na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na fakultetu radi u Laboratoriju za epidemiološka i intervencijska istraživanja tjelesne aktivnosti, te je angažirana na predmetu “Kineziološka rekreacija”.

Tenini interesi sežu i izvan okvira akademske aktivnosti.

Certificirana je učiteljica joge i duboko fascinirana alatima, učincima i filozofijom joge.

Osnovala je “BodhiMove” u sklopu kojega vodi grupne i individualne treninge.


Danijel Dubičanac

Član upravnog odbora HSY i jedan od začetnika i voditelja projekta volontiranja na Institutu za tumore predoperativnih pacijenata.

Yogom se bavi od 1991. godine, podučava hatha yogu od 1996. kada ga za podučavanje asana i pranayame certificira Svami Krišna u Rišikešu.

Tajlandsku masažu prakticira od 2008., a učitelj medicinske tajlandske akupresure postaje 2012.


Sandra Petra Pintarić

Međunarodno je priznata učiteljica i mentorica za Dharma yogu koju je donijela u Hrvatsku 2011. godine. Sandrino bogato i predano joga iskustvo te visoka posvećenost putu joge donijela je ne samo njoj, nego i cijeloj hrvatskoj zajednici posebno mjesto među brojnim zajednicama Dharma yoge u svijetu.

Posvetila je većinu svog života izučavanju, prakticiranju i dijeljenju znanja joge i Veda. Iskusna je i predana učiteljica joge s preko 20 godina osobnog isustva i 15 godina iskustva svakodnevnog podučavanja drugih.

Goran Delić

Prakticira yogu od 1996., a podučava od 2008. godine. U Zagrebu od 2014. vodi HOME studio gdje svaki radni dan vodi dinamične i početne yoga satove. Uz to podučava Radionice disanja i meditacije na kojima se, među ostalim, uči jedinstvena tehnika disanja Sudarshan kriya.Registracija je besplatna, link za pristup događaju

Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/84920915048…

Meeting ID: 849 2091 5048
Passcode: 004666

Slobodno nam se pridružite u ovoj važnoj inicijativi.

Neka vaša prisutnost bude podrška ženama diljem svijeta koje se bore protiv raka dojke. Svi smo zajedno jači!

Namaste 🙏,
Hrvatski Savez za Yogu (HSY)

Pretraži registar članova

Prijavi se na naš newsletter