Objavi događaj Postani član

Goran Delić

M: +385 98 233497

Dragutina Rakovca 1, 10000 Zagreb

Yogu prakticiram od 1996. godine, a podučavam od 2008.

Na početku je yoga bila aktivnost koja ima terapeutski učinak na tijelo i um i s kojom se poništavaju učinci svakodnevnog stresa. Vrlo brzo sam shvatio da je to samo površina i da se ono što se naziva yogom ne svodi samo na antistresne tehnike za koje nije potrebno zaroniti u dubinu postojanja.
S vremenom yoga postaje srž života i način na koji se stvara sklad unutar samog sebe, kao i s okolinom.

Indiju sam posjetio 8 puta i svaki put kada se vratim u Hrvatsku iznova shvaćam da stanje yoge nema veze s vanjskom lokacijom.
Usput sam prošao nekoliko certifikacija: Vinyasa Yoga 200 h, Sri Sri School of Yoga 200 h, voditelj sam Radionica disanja i meditacije u Art of living-u gdje podučavam najdražu tehniku koju sam upoznao – Sudarshan kriyu, također sam i certificirani instruktor funkcionalnog fitnesa i sva ta znanja koristim kao jednu cjelinu i prilagođavam ju ovisno o potrebi polaznika. Trenutno sam na trećoj godini TT-a od 600 h kod Yogacharye Jadranka Mikleca.

Od 2014. samostalno vodim Yoga HOME studio u Zagrebu gdje svakim radnim danom imamo početne i dinamične yoga satove i redovno održavam Radionice disanja i meditacije sa Sudarshan kriyom.

Na yoga satovima se prema tijelu i umu odnosim na prijateljski način pun zahvalnosti s dovoljno intenzivnim stimulansom čitavog tijelo-um sustava, a opet dovoljno nježno da cijeli sustav uđe u stanje duboke relaksacije.
Naravno, kada osjetim da netko razumije da yoga primarno nije tehnika relaksacije niti način da se tijelo održava mladim i vitalnim, već put za spoznavanje onoga što Je, tada se i način transfera znanja mijenja, no to je vrlo individualno i prilagodljivo situaciji.

Duboki mir, lakoća, radost, prijateljstvo, dobronamjernost, vitalno i zdravo tijelo su usputni plodovi yoga prakse koji slijede utemeljenost u Bitku.

Lokacija

Pretraži registar članova

Prijavi se na naš newsletter