Objavi događaj Postani član

Damir Božinović

M: +38598771026

Pujanke 67, 21000 Split

Damir Božinović je rođen u Splitu 1977. godine. Dugogodišnji učitelj i praktikant joge (RYT-500). Voditelj Studija One. Doktorand na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Završio je Kineziološki fakultet u Splitu, magistrirao na poslijediplomskom studiju na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i stekao akademski stupanj magistra znanosti. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova.

Godinama je bio predavač i vanjski suradnik na raznim Visokim učilištima i Kineziološkom fakultetu. Bio je vanjski suradnik na Kineziološkom fakultetu u Splitu na kolegiju “Kineziološka aktivnost, fitness i zdravlje”. Pet godina je bio predavač na Visokoj školi za sportski menadžment „Aspira“ u Splitu te nositelj kolegija „Teorija sportskog treninga“.

U godinama svoga rada na Aspiri predaje mnogim poznatim hrvatskim sportašima među kojima su svjetski poznati sportaši, osvajači brojnih svjetskih, europskih i olimpijskih odličja: Blanka Vlašić, Ana i Lucija Zaninović, Igor Štimac, Tina Mihelić, Ivana Brkljačić, Mario Možnik, Martin Sinković, Pavo Marković i mnogi drugi.

Damir se cijeli život bavio sportom. Okušao se u većini sportova. Najznačajniji je bio nogomet. Trenirao je nogomet do svoje 21 godine (7 godina u mlađim uzrastima u NK Hajduku). Tri godine igrao za reprezentaciju Hrvatske u mlađim uzrastima.

Od srednje škole počeo se interesirati za jogu. Najviše ga je oduševila jednostavnost i dubina pristupa čovjeku kao svestranog bića. Također, svidio mu se pristup zdravlju i pogledu kako očuvati zdravlje kroz prirodan način življenja. Konačno zaljubljivanje u jogu je nastalo 1998. godine čitanjem knjige “Autobiografija jednog jogija” od Paramhansa Yoganande i putem sustava “Kriya yoge” Paramhansa Yoganande Damir ulazi i upoznaje se sa svijetom joge.

Lokacija

Pretraži registar članova

Prijavi se na naš newsletter