Objavi događaj Postani član
Događanja

Zagreb Saturday, 19. March 2022. 10:15

Jedinstvo različitosti 2 – Yoga konferencija

Yoga konferenciju na temu “Jedinstvo različitosti” za yoga stručnjake, praktičare i sve zainteresirane organizira Hrvatski savez za yogu uz potporu Veleposlanstva Indije u Zagrebu, Ministarstava Ayusha, Indija te Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.🧘‍♀ 19. ožujka 2022. od 10.00 do 16.15 sati

Raspored yoga konferencije:

10.15h Otvaranje konferencije – Izabela Marić, predsjednica HSY
10.30h Vanja Kovačić – Miofascijalne linije, miofascijalni tretmani
11.00h Danijel Dubičanac – Izvorni oblik Pozdrava Suncu i iskustvo zone
11.30h Dragica Kopjar – Kundalini yoga
12.00h Svemir Vranko – Zvukoterapija i yoga
12.30h Vjerna Nevistić – Hot yoga

13.00-14.00h Pauza

14.00h Sunčana i Hrvoje – Acro yoga
14.30h Andrea Vidas – Aerial yoga
15.00h Goran Delić – Yoga kao funkcionalno kretanje
15.30 – 16.00h Bojan Bojko – Jednakost različitosti

16.00 -16.15h Završna riječ i zahvala

[UPOZNAJTE PREDAVAČE KONFERENCIJE]

Acrofunkers 

@acrofunkers

Subota, 19.03. u 14h Sunčana i Hrvoje – ACRO YOGA

Ovom prezentacijom dvojac Hrvoje i Sunčana, koji djeluju pod nazivom Acrofunkers, upoznat će vas s nastankom i počecima ove zanimljive discipline koja se izvodi u paru – acro yogom, koja se pojavila na našim prostorima prije nešto više od desetljeća. Acro yoga je naziv kojim nazivamo fuziju brojnih vještina koje su implementirane u taj spoj: yoga (sastavni dio aktivnosti kojima tijelo održavamo dovoljno fleksibilnim i posturno snažnim), akrobatika, masažne i terapijske tehnike (thai masaža, zračna terapija, akupresura, refleksoterapija). 

Danijel Dubičanac

Subota, 19.03. u 11h – Izvorni oblik Pozdrava Suncu i iskustvo zone 

Danijel Dubičanac (1973.) yogom se bavi od 1991. godine, podučava hatha yogu od 1996. kada ga je za podučavanje asana i pranayame certificirao Svami Krišna u Rišikešu. Tajlandsku masažu prakticira od 2008., a učitelj medicinske tajlandske akupresure postaje 2012. U akrobatskoj yogi i inverzijskoj terapiji aktivan je od 2009., a radionice i redovne treninge Danijel održava u regiji od 2011. godine.

Evo što Danijel kaže o predavanju: “pričat ću o izvornom obliku Pozdrava Suncu i iskustvu zone – o zapisanim tragovima ove vježbe i kako su je u prošlom stoljeću mijenjali Raja od Aundha i Krishnamacharya. Neke su promjene dobrodošle, dok ih je većina unazadila vježbu. Predlažem inačicu bližu izvornoj koja Pozdravu Suncu vraća lakoću pokreta. Takvo vježbanje popravlja posturu, kontrira sindromu “jogijske stražnjice”, a u biomehaničkoj analizi nadilazi Pozdrav iz ashtanga vinyase. Vraća se smisao i velikom broju ponavljanja, 108 i više.”

Vanja Kovačić  

Subota, 19.03. u 10.30h – Miofascijalne linije, miofascijalni tretmani

“Miofascijalne linije su pojam koji poznaju gotovo svi terapeuti koji se bave ljudskim tijelom. Mišićne i druge ovojnice su prije 30-ak godina bile nepoznanica, predmet čuđenja i nevjerice. Od 1997. se bavim manualnom tehnikom Rolfing. Ova manualna metoda već više od 80 godina stavlja upravo ta tkiva u prvi plan. Stekla sam već 25 godina iskustva, doživjela mnogo različitih uspjeha i neuspjeha, tako da se danas usudim govoriti iz prakse. Sve promjene u tkivima opisujem kao ožiljak (mišića, fascije), bez obzira da li potiče od operacije, trzajne ozljede, udarca ili upale. Na stvarnim ”ožiljcima”, opisat ću par primjera iz moje prakse.”

Dragica Kopjar 

Subota, 19.03. u 11.30h – Kundalini yoga

Certificirana učiteljica kundalini joge i meditacije (Kundalini Research Institut) s dugogodišnjom praksom, glazbenica na gongu i himalajskim zdjelama, Theta Healing praktičarka, humanitarka-volonterka: “Kundalini joga je lijepa, moćna i dinamična joga, kojom budimo naš najveći energetski kreativni potencijal, našu kundalini ili shakti koja pokreče naše fizičko tijelo i dovodi nas do viših stanja svijesti, balansira naš Um, Duh i Tijelo. Ukratko ću vas upoznati s poviješću kundalini joge i učiteljem Yogi Bhajanom koji je tu dugo čuvanu tajnu donio na Zapad. Zatim o dobrobitima prakticiranja kundalini joge, o tome kako je probuditi, o moćnom disanju, meditacijama, mantrama. Za kraj ćemo zajedno prodisati močni Dah vatre i isprobati jednu kriju za smirivanje uma i dovođenje u stanje unutarnjeg mira, suosjećanja i ljubavi, a što nam je svima u ovom trenutku jako potrebno.”

Svemir Vranko 

Subota, 19.03. u 12h – Zvukoterapija i yoga

Svemir je certificirani instruktor yoge, zvukoterapeut i suosnivač Verbasana yoga studija u Zagrebu. Yoga mu je inspiracija od ranog tinejđerstva, a meditaciju prakticira od 15-te godine. Pokretač je Chakra Dance yoga metode i pionir zvukoterapije u Hrvatskoj. Kao glazbenik svira australski didgeridoo i gitaru uz pjevanje. Certificirani instruktor yoge RYT300 kod yogacharye Jadranka Mikleca na Institutu za yogu i ayurvedu Sunce. Podučava meditacijsku praksu na Radiant Coaches Academy u SAD-u, gdje pohađa edukaciju za holističkog life coacha.

Autor je „ Zvukoterapija – dobre vibracije za dušu i tijelo“ s Om Didge glazbom za zvukoterapiju. Terapeut je Romanowski metode američkog terapeuta Jeffa Romanowskog – rada na tijelu s dubokim tkivom za osobnu transformaciju. Pokretač je Yomad – Yoga, Music and Dance Festivala u Rovinju i zajedno s Izabelom voditelj yoga retreata u Hrvatskoj i šire. U Verbasana yoga studiju vodi yogu za kralježnicu, Kids yogu, satove pranayame, meditacije i zvukoterapije, Chakra dance yogu i bodywork tretmane.

Vjerna Nevistić

Subota, 19.03. u 12.30h – Hot yoga  

Vjerna je završila Kineziološki fakultet u Zagrebu, MBA u Pragu na američkom sveučilištu UNYP. Sedam godina živjela i radila je u Americi kao privatni trener I yoga instruktor  (Chicago, Dallas Phoenix), a u Pragu tri godine gdje je otvorila tada prvi hot yoga studio u Češkoj 2003 g. Majka je tri sina koji uz borilačke sportove redovito vježbaju hot yogu. Vjerna je vanjski suradnik Kineziološkog fakulteta gdje studentima predaje yogu. Također je i član odbora literarno – socijalne nagrade Tagore Prize koja se svake godine održava u New Delhiju, Indiji. 

Evo što Vjerna kaže o Hot yogi: “​Hot yoga je idealan način vježbanja za postizanje idealne tjelesne težine i oblika tijela, neovisno o tome da li ste početnik ili iskusan yogi. Na jednom satu hot yoge potroši se od 500 – 1000 kcal (ovisno o tome koliko se trudite). Temperatura od 37 stupnjeva C približna je fiziološkoj temperaturi našeg tijela pa se lakše i dublje mogu  izvesti asane, a mogućnost ozljeda smanjena je na minimum. Nakon sata osjećati ćete se puni energije, opušteni lagani i poletni​. Znojenje pomaže kod detoksikacije i čišćenja tijela. Vlažnost od​ 40% pomaže optimalnoj funkciji pluća, sprječava dišne probleme kao i prehlade, gripe i viroze…”

Andrea Vidas

Subota, 19.03. u 14.30h  – Aerial yoga

“Po zvanju sam modna dizajnerica, a u yogi sam od srednje škole i od tad smo u ljubavi. Certificirana sam učiteljica Multistyle yoge (YT200), senior učiteljica Vinyasa yoge (YT500), Vinyasa Krama i Moon Sequence učiteljica (RYT300) , Aerial yoge i stalno nadograđujem svoje znanje.

Svoje znanje, ljubav i veselje vježbanja dijelim s drugima predano podučavajući yogu od 2009. godine. Moja ljubav prema različitosti ljudi i njihovih tijela odvela su me na istraživanje terapijskog pristupa yogi koji se proteže kroz sve moje satove: bio to zahtjevan Vinyasa sat ili lagan, rehabilitacijski i spori sat. U zdravom tijelu zdrav duh je misao vodilja koja me vodi ka stalnim novim edukacijama i smišljanju nečeg novog, nečeg divljeg 🙂

Na prezentaciji ću pričati o Aerial yogi, njenim benefitima, kombinacijama koje koristimo u treningu te kako pomaže pri gradnji snage, fleksibilnosti i smisla za humor 😃 (u trenucima kad je malo teže nego smo mislili). 

Aerial je prekrasna vještina koja nam omogućuje da imamo osobnog asistenta (ljulju), koja kombinira guranje, povlačenje, treninge snage i mobilnost zglobova te jednostavno prekrasno razvija naše tijelo.”

Goran Delić 

Subota, 19.03. u 15h – Yoga kao funkcionalno kretanje 

Goran Delić prakticira yogu od 1996. godine, a podučava od 2008. Kroz svoj yoga put je prošao od faze gdje je yogu doživljavao kao aktivnost koja ima terapeutski učinak na tijelo i um do faze gdje je yoga postala srž njegovog života i način na koji se stvara sklad i unutar samog sebe i sa svojom okolinom. Goran vodi i radionice disanja i meditacije i znanje iz tog područja prožima njegove yoga satove na kojima se prema tijelu i umu odnosi na prijateljski način pun zahvalnosti s dovoljno intenzivnim stimulansom čitavog tijelo-um sustava, a opet dovoljno nježno da tijelo-um sustav uđe u stanje duboke relaksacije. Učinci redovite yoga prakse su duboki mir, lakoća, zdravlje i radost u tijelo-um sustavu.

Bojan Bojko

Subota, 19.03. u 15.30h – Jednakost različitosti

Nakon višegodišnjeg traganja za znanjem, u yogi kao filozofskoj disciplini pronalazi odgovore na pitanja o životu, smrti, smislu i ljubavi. Nakon samo nekoliko mjeseci, praksa prerasta u obavezan, nezaobilazan svakodnevni ritual. Zvanje instruktora joge stječe u rujnu 2021. godine na Yoga Akademiji Zagreb pod vodstvom Olive Vrbanek. Preferira Dharma, Hatha i Ashtanga stilove, uz što kombinira planinarenje te vožnju biciklom. Uz yogu, veliko zadovoljstvo pronalazi u muzici i svim njenim aspektima, kao i u kulinarstvu, pogotovo u ayurvedskoj i veganskoj kuhinji.

“Praksa yoge ima za cilj ujediniti tijelo, um i dušu, kao i individualnu svijest s univerzalnom, pa je tako i sama filozofija yoge sjedinjenje. U DharmaWay Yoga Centru uz Dharma sustav, koji nas kroz osam udova Patanjalijeve yoge priprema i otvara prema svemu te nas uči predanosti – praksi, životu i Ishwari, prihvaćamo sve što nije isključivo te praksom različitih drugih sustava koristimo mogućnosti koje nam yoga pruža kako bi spoznali jednakost, a u konačnici i sami Sebe.”

Pretraži registar članova

Prijavi se na naš newsletter